Izsuševanje prostorov

Izsuševanje prostorov je vse bolj nepogrešljiv proces v dejavnosti parketarstva, ker ta omogoča hitrejšo polaganje parketa in ostalih talnih oblog, ter s tem bistveno skrajšanje celotnega postopka gradnje do vselitve v novozgrajeni objekt. Prav tako je izsuševanje nepogrešljiv proces v objektih, ki so jih prizadejale poplave ali druge vrste izlitja vode.

Problem previsoke zračne vlage, vlage v estrihih (tlakih) in vlage v stenah (ometih) rešujemo s kondenzacijskimi stroji. Tovrstni stroji omogočajo z majhno porabo energije hitro izparevanje vlage, ki je ključnega pomena za pospešitev gradnje. Kondenzacijsko izsuševanje je v primerjavi z naravnim sušenjem veliko hitrejše (npr. naravno sušenje estrihov traja približno 3 mesece, s pomočjo kondenzacijskih izsuševalcev pa proces izsuševanja traja 15-30 dni).

Tudi namestitev in samo delovanje je zelo enostavno. Izsuševalec postavimo v prostor kjer je bila izmerjena previsoka kapaciteta vlage, ta iz prostora preko filtra vsesava vlažen zrak, ki se kondenzira v vodo ta pa se nabira v posodi ali odteka direktno v odtok preko nameščene cevi. Osušen zrak se vrača v prostor, tako da v prostoru ni toplotnih izgub.

Po končanem procesu opravimo ponovno meritev vlažnosti. V kolikor indikator pokaže primerno vlažnost estrihov se lahko prične nadaljnje delo.

Kaj nudimo:

  • ugotavljanje kapacitete vlage v prostorih (meritev vlage)
  • izsuševanje prostorov, estrihov in sten (ometi)
  • izsuševanje tlakov po izlitju vode (poplava)
  • končna meritev vlage po procesu izsuševanja
Najem izsuševalnih strojev

Hiter in ugoden najem izsuševalnih strojev.

Naročilo

Za naročilo pokličite na +386 41 662 278 ali nam pišite na info@mojster-jani.si.